Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
továbbihírek
Hírek
A nemzeti ünnep alkalmából a Kossuth- és Széchenyi-díjak mellett több fontos elismerést osztottak ki. Az újraválasztott Áder János köztársasági elnök és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere jutalmazta a kiemelkedő teljesítményeket.
2017.március 11-én a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei együttesek Szövetsége - a KÓTA tisztújító közgyűlést tartott. Döntés született a különféle szakterületeket irányító bizottsági vezetők személyéről.
Egy merészen rendhagyó zongoraest helyszíne lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye március 17.-én, péntek délután 18 órától „Szereti Ön Chopint?” címmel.
Thurzó Zoltán nagyváradi Magyar Kultúra díjas zongoraművész nem első alkalommal tart hasonlóan interaktív előadást Budapesten. Önálló zongorahangversenyei sokszor „one-man-show” jellegűek, ahol elhagyva hangszerét, magyarázva sétál a közönség sorai közt, és olykor meglepő „sztorikkal” idézi meg az érinthetetlennek vélt zenei ikonok szellemét. Különleges zenei kalandra hívó, feltérképező szándékú műsorai vannak.
A Liszt Ferenc-díjas Hamar Zsolt zeneigazgatója, Herboly Domonkos pedig megbízott főigazgatója lesz a Nemzeti Filharmonikusoknak 2017. március 16-tól. A zenekar zeneigazgatói, majd főzeneigazgatói feladatait 1997-től haláláig Kocsis Zoltán látta el. Az új vezetés célja Kocsis örökségének továbbvitele, és a zenekar erőteljesebb külföldi pozicionálása lesz.
Elhunyt 83 éves korában Erkel Tibor zongoraművész, zenei rendező, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára.
Másfél milliárd forinttal emelkedik idén a szimfonikus zenekarok és az énekkarok állami támogatása - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken a Nemzeti Filharmonikus Zenekar próbatermében.
Megjelent a Kormány 9/2017. (I. 23.) Korm. rendelete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a művészeti, a közművelődési és a közgyűjteményi területen foglalkoztatott közalkalmazottak jogviszonyával összefüggő egyes kérdések rendezésére című 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet módosításáról.
Megnyitották szerdán a németországi Hamburg monumentális új koncertpalotáját, az Elbphilharmonie-t (Elbai Filharmóniát), amely az eredeti tervekhez képest hétéves késéssel készült el és hétszer több pénzbe került.
A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Klasszik Rádió első alkalommal szervezi meg Aranybál elnevezésű rendezvényét január 21-én, a pesti Vigadóban.
Együtt ünneplik fennállásuk 175. évfordulóját a New York-i és a Bécsi Filharmonikusok, a két városban tartandó koncertekkel és kiállítással népszerűsítik a zenekarokat.
továbbihírek

Eseménynaptár

<< Előző év / hónap
Köv. év / hónap >>
Mai dátum
Események
Közeli események:

Fórum

Jelentkezzen be az oldal tetején levő bejelentkezés mezőben!