Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
továbbihírek
Elhunyt Devich János
2017. szeptember 27.
Életének 80. évében szerda délelőtt elhunyt Devich János gordonkaművész, Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas, érdemes művész, a Zeneakadémia professor emeritusa, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Budapesten.
Sztrájk-felhívás az Operában
2017. augusztus 06.
A Népszavában megjelent cikk szerint augusztus elsejétől felmondta a dolgozók munkafeltételeit szabályozó kollektív szerződést a Magyar Állami Operaház. A vitathatatlanul nehéz helyzet alapja, hogy mivel felújítás miatt a jövő évadban csak az Erkel Színházban rendeznek előadásokat, a két épületre jutó dolgozók között értelemszerűen kevesebb munkát kell elosztani. Ezzel azonban csökkennek a túlórák és a pótlékok is.
Hivatásos zenekarrá válásának ötvenedik évfordulóját ünnepli a következő évadban a Győri Filharmonikus Zenekar, amely ebből az alkalomból emlékkönyvet, valamint Johannes Brahms szimfóniáiból lemezt ad ki. A következő szuperprodukció pedig Bizet Carmen című operájának koncertszerű előadása lesz az Audi Arénában.
Látványos felvonulással, sok száz ember előtt tartott szabadtéri koncerttel kezdődött meg péntek este Miskolc belvárosában a Bartók+ operafesztivál, a tizenhét éve útjára indított rendezvény ezúttal Kodály Zoltán műveire fókuszál, a zeneszerző 135 évvel ezelőtt született és 50 éve halt meg.
Elhunyt Falvy Zoltán, az MTA Zenetudományi Intézet nyugalmazott tudományos tanácsadója, volt igazgatója életének 89. évében, 2017. június 15-én - tudatta az intézet.
Kitüntetések március 15-én
2017. március 14.
A nemzeti ünnep alkalmából a Kossuth- és Széchenyi-díjak mellett több fontos elismerést osztottak ki. Az újraválasztott Áder János köztársasági elnök és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere jutalmazta a kiemelkedő teljesítményeket.
2017.március 11-én a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei együttesek Szövetsége - a KÓTA tisztújító közgyűlést tartott. Döntés született a különféle szakterületeket irányító bizottsági vezetők személyéről.
A Liszt Ferenc-díjas Hamar Zsolt zeneigazgatója, Herboly Domonkos pedig megbízott főigazgatója lesz a Nemzeti Filharmonikusoknak 2017. március 16-tól. A zenekar zeneigazgatói, majd főzeneigazgatói feladatait 1997-től haláláig Kocsis Zoltán látta el. Az új vezetés célja Kocsis örökségének továbbvitele, és a zenekar erőteljesebb külföldi pozicionálása lesz.

továbbihírek

Eseménynaptár

<< Előző év / hónap
Köv. év / hónap >>
Mai dátum
Események
Közeli események:

Fórum

Jelentkezzen be az oldal tetején levő bejelentkezés mezőben!