Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Zene-sport-egészség
2012.09.21.

Beszámoló az Európai Unió zaj-irányelvéről és a korengedményes művésznyugdíj érdekében megtett lépésekről.

2012.09.15.

A sportolók keményen és meghatározott rendszer alapján edzenek, amikor versenyre készülnek. A zenészek is sokat és szintén meghatározott rendszer alapján gyakorolnak, hogy az előttük álló koncerten a tudásuk legjavát legyenek képesek nyújtani. A sport és a zene számos közös elemet hordoz magában, de az orvosi ellátás terén például a zenészek jelentős hátrányban vannak.

2012.09.12.

A kultúra és a sport azonos gyökerekkel rendelkezik. Hogyan tudnának újra egymásra találni, és hol találhatók közöttük napjainkban kapcsolódási pontok? Milyen lehetőségeket tartogat ez az első pillantásra nem különösebben szorosnak tűnő kapcsolat?

2012. 05.05.

Egy szellemi tevékenységhez, ami viszonylag kis fizikai mozgással jár, nagyon jó állóképességgel kell rendelkezni. A mozgással béta-endorfin szabadul fel, (béta-receptor blokkoló helyett…) ez a szervezet saját boldogság hormonja, ami fizikai terhelésre szabadul fel, és nagyon sok lelki-idegi problémán tud segíteni.

2010.05.05.

Ha a stressz a napi életben feszültségállapotot hoz létre, akkor ez először is fiziológiai jelenség; nem ártalmas. A negatív hatástól akkor kell félni, ha a leküzdési lehetőségek túl magas árat követelnek. A rövid formula így hangozhatna: a stressz negatív következményei mindig a leküzdési lehetőségek hiányában rejlenek.

2010.03.10.

„… a zene életveszélyes foglalkozás. Sok, szépen indult pálya tört ketté a testi kondíció elhanyagolása miatt!„

2007.09.29.

Fizikai értelemben a zenekari muzsikus hivatása abból áll, hogy hangokat bocsát ki. De éppen ez a hang okozhatja feladata elvégzésének ellehetetlenülését, ha a túl erős hang a hallását károsítja. Szükséges tehát a védekezés. De vajon milyen?


Eseménynaptár

<< Előző év / hónap
Köv. év / hónap >>
Mai dátum
Események
Közeli események: